Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Oμάδες

Πολυμερής Επιτροπή

Η Πολυμερής Επιτροπή (Multistakeholder Committee) αποτελείται από εμπειρογνώμονες και ειδικούς, που εκπροσωπούν ομάδες, που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις ψηφιακές πολιτικές, όπως η Κοινωνία των Πολιτών, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, η Τεχνική Κοινότητα, η Κυβέρνηση και ο Ιδιωτικός Τομέας. Η Επιτροπή αυτή λαμβάνει αποφάσεις τόσο για τις διαδικασίες, όσο και για το περιεχόμενο του IGF, διασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στη διαμόρφωσης του IGF Greece.

Elpida Vamvaka profile pictute
Ελπίδα
Βαμβακά

Πρόεδρος & Συνιδρύτρια, Homo Digitalis

H Ελπίδα Βαμβακά είναι δικηγόρος με ειδίκευση τα ψηφιακά δικαιώματα και ιδίως στην κοινολόγηση προσωπικών δεδομένων σε δημόσιες αρχές, σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και προστασίας απορρήτου.

Είναι συνιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Homo Digitalis της πρώτης και μοναδικής ΑΜΚΕ στην Ελλάδα με σκοπό την προστασία και την προώθηση των ψηφιακών δικαιωμάτων, από το 2018. Βασικοί στόχοι της Ηοmo Digitalis είναι  η ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σχετικά με τα ψηφιακά δικαιώματα, η διευκόλυνση της άσκησης των ψηφιακών δικαιωμάτων, η άσκηση παρεμβάσεων για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και η συμμετοχή στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Την τρέχουσα χρονιά έχει ασχοληθεί ενεργά με τη μελέτη για τον Covid-19 και την προστασία προσωπικών δεδομένων και ψηφιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, με ζητήματα έξυπνης αστυνόμευσης και χρήση τεχνολογιών βιομετρικής παρακολούθησης από ιδιωτικές και δημόσιες αρχές. Έχει συμμετοχή σε σημαντικά Ερευνευτικά Προγράμματα, ενδεικτικά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας(Forth)  για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης των εφαρμογών με τον GDPR, ενώ συμμετέχει στο Media Pluralism Monitor του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντία. Έχει απασχοληθεί ως νομική σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.Στην παρούσα φάση εργάζεται ως δικηγόρος στην εταιρεία Papaki/Tophost που αποτελούν  δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και Digital Enablers στην Ελλάδα.

Vasileios Vasilopoulos profile picture
Βασίλειος
Βασιλόπουλος
Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, ΕΡΤ

Ο Βασίλης Βασιλόπουλος είναι DPO των ελληνικών δημόσιων μέσων, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι δημοσιογράφος και διδάκτορας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ στην Ηθική Διακυβέρνηση των Media, κάτοχος Master στην Ποιοτική Δημοσιογραφία & τις Νέες Τεχνολογίες, της ακαδημαϊκής συνέργειας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα QJNT-ECI, του αυστριακού πανεπιστημίου DUK, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και του Ιδρύματος Μπότση. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Πρότυπα Ποιότητας στα ΜΜΕ” από τις εκδόσεις Ταξιδευτής.

Έχει συντάξει τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, είναι πιστοποιημένος Επικεφαλής Επιθεωρητής για ΣΔΠ ISO 9001:2015 και μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Επίσης, δίδαξε δημοσιογραφία δεδομένων στο CUT στη Λεμεσό. Επί σειρά ετών, ήταν πολιτικός συντάκτης και Διευθυντής Περιεχομένου στα online media της ΕΡΤ.

Panagiotis Kitsos profile picture
Παναγιώτης
Κίτσος

Legal Officer, ΑΑΔΕ

Ο Παναγιώτης Κίτσος εργάστηκε για 17 χρόνια ως δικηγόρος στους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου, πριν ξεκινήσει το 2015 τη σταδιοδρομία του ως νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αργότερα έγινε μέλος της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία 15 ετών στον τομέα των Νομικών Σπουδών σε διάφορα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διατηρεί αυτόν τον ρόλο ως συνεργαζόμενος εκπαιδευτικός Νομικής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον και συνεχίζει την έρευνα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ιδιοτικότητας των δεδομένων και της τεχνολογικής πολιτικής. Η ερευνητική του εμπειρία, μεταξύ άλλων στην Ερευνητική Ομάδα Δικαίου Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ και στο Ινστιτούτο για το Ίντερνετ και τη Δίκαια Κοινωνία στο Βερολίνο, και η συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια του επέτρεψαν να απασχοληθεί με ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με την εμφάνιση ανατρεπτικών τεχνολογιών και μέσων παρακολούθησης.

Konstantinos Komaitis profile picture

Κωνσταντίνος Κωμαΐτης

International Internet Policy Consultant

Ο Κωνσταντίνος Κωμαΐτης είναι βετεράνος στην ανάπτυξη και ανάλυση της πολιτικής του Διαδικτύου για τη διασφάλιση ενός ανοιχτού και παγκόσμιου Διαδικτύου. Ο Κωνσταντίνος έχει περάσει σχεδόν δέκα χρόνια στην ενεργό ανάπτυξη πολιτικής και στρατηγικής ως Ανώτερος Διευθυντής στο διεθνή οργανισμό Internet Society. Πριν από αυτό, εργάστηκε 7 χρόνια ως ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Strathclyde της Γλασκώβης (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου πραγματοποίησε έρευνα και δίδαξε στον τομέα της πολιτικής του Διαδικτύου. Ο Κωνσταντίνος είναι ομιλητής που έχει συνδράμει σε πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας ομιλίας TedX, και συγγραφέας, έχοντας γράψει άρθρα για διάφορες εκδόσεις όπως Brookings, Slate, TechDirt, EURACTIV. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών και ενός διδακτορικού διπλώματος και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για τη ρύθμιση των ονομάτων τομέα (domain name regulation). Συμπαρουσιάζει επίσης το «Internet of Humans Podcast».

Kostantinos chatzistamou profile picture

Κωνσταντίνος Χατζηστάμου

Business Development Manager, EURid

Ο Κωνσταντίνος Χατζηστάμου εργάζεται στο EURid (Μητρώο Ονομάτων Χώρου .eu – www.eurid.eu) ως  Regional Manager for Southern Europe. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της διακυβέρνησης του Internet και των ονομάτων χώρου, με εστίαση στις διεθνής σχέσεις πάνω στη ψηφιακή τεχνολογία και στο Internet. Έχει ασχοληθεί με καινοτόμες μεθόδους επαγγελματικής εκπαίδευσης στο διαδίκτυο και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πίζας.

Βοήθησε εθελοντικά την ομάδα E-Team Squadra Corse του πανεπιστημίου Πίζας (Ιταλία), στην ανάπτυξη επιχειρηματικού μοντέλου και στην προώθηση της ομάδας το 2020/21.

Stefanos Loukopoulos profile picture

Στέφανος Λουκόπουλος

Διευθυντής & Συνιδρυτής, Vouliwatch

O Στέφανος Λουκόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Vouliwatch. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες (BA), Διεθνείς Σχέσεις (MA) και International Conflict Analysis (MA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο. Έχει εργασθεί επί σειρά ετών σε σημαντικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς δικτύου ParliamentWatch Network και έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο στους τομείς της ανοικτής διακυβέρνησης, του civic-tech, της κοινοβουλευτικής και πολιτικής διαφάνειας και του δικαιώματος πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία. Παράλληλα συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε κορυφαία διεθνή φόρουμ όπως το World Forum for Democracy του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως εμπειρογνώμονας σε προγράμματα διεθνών οργανισμών όπως το «Strong and Inclusive Parliamentary Democracy (SIPD)» της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κιργιστάν.

Dionysios Kontogiorgis profile pictute

Διονύσης
Κοντογιώργης

Διευθυντής gov.gr,
Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Διονύσης Κοντογιώργης είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων.

Από το 2007 εργάζεται στη δημόσια διοίκηση ως συντονιστής έργων σε οριζόντια έργα ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού. Μεταξύ των έργων που συμμετείχε είναι το Πρόγραμμα Διαύγεια, η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ, οι Ψηφιακές υπογραφές και η  Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα –  ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πρότυπα Διαλειτουργικότητας (eGIF), το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, Εφαρμογές των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και  η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη – gov.gr

Συμμετείχε στην εκπόνηση Εθνικών Στρατηγικών και Σχεδίων Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπως η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2021-2025 καθώς και στην συγγραφή νομικών και κανονιστικών κειμένων για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπως ο ν.4727/2020 – Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συμμετέχει επίσης σε πλήθος δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού,  όπως η Ηλεκτρονική δήλωση γέννησης, η Ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση κ.α.

Έχει διατελέσει επικεφαλής οργανικών μονάδων του Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης με κύριες αρμοδιότητες τον συντονισμό των δράσεων για την ανάπτυξη του gov.gr και της Ευρωπαϊκής Πύλης Single Digital Gateway.

Έχει εργαστεί σε ερευνητικά και αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και εκπροσωπεί την χώρα ως Ψηφιακός Ηγέτης (e-leader) στον ΟΟΣΑ και Εθνικός Συντονιστής (National Coordinator) στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (Single Digital Gateway)

Charalambos Tsekeris profile pictute
Χαράλαμπος Τσέκερης
Αντιπρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής

Ο Χαράλαμπος Τσέκερης είναι Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ) και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία του Διαδικτύου» και ειδίκευση στην ψηφιακή επιστήμη και ηθική. Συντονίζει το ερευνητικό πρόγραμμα World Internet Project – Greece, που εστιάζει στη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, και κατέχει τιμητικά τη θέση του έκτακτου Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Ηγεσίας του Πανεπιστημίου του Stellenbosch, ενώ διατελεί Ερευνητικός Εταίρος στο Anti-Corruption Education and Research Centre του ιδίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Brunel University του Λονδίνου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει σε πολλές Πανεπιστημιακές Σχολές και προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται ενεργά με ερευνητικά εργαστήρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κύριο πεδίο μελέτης την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και τη σύνδεση του ψηφιακού μετασχηματισμού με τις αξίες της κοινωνίας.

Stella Tsitsoula profile picture

Στέλλα Τσιτσούλα

CEO & Senior Communications Consultant, RED.comm

Η Στέλλα Τσιτσούλα είναι σύμβουλος επικοινωνίας με εξειδίκευση στον κλάδο της τεχνολογίας και της κυβερνοασφάλειας. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια με στόχο την καλύτερη κατανόηση αναδυόμενων τεχνολογιών, τη διαχείρηση κινδύνων και τη χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης σε μεταβαλλόμενα πλαίσια. Έχει επίσης το δικό της γραφείο δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, τη RED.comm.

Για περισσότερα από 25 χρόνια κατέχει ανώτερες διευθυντικές θέσεις με εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας. Διαθέτει εξαιρετικό υπόβαθρο στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εταιρικής επικοινωνίας. Ως διευθύντρια σύνταξης διαχειρίστηκε τις συνολικές δραστηριότητες σύνταξης μιας επιχειρηματικής μονάδας παραγωγής περιοδικών τεχνολογίας. Έχει εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση στρατηγικής με ισχυρή κριτική σκέψη και οργανωτικές δεξιότητες.

Η Στέλλα Τσιτσούλα έχει πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Πειραιά και πτυχίο PGCert στη Διοίκηση Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ένωσης Ελληνικού Περιοδικού Τύπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία European Cyber Security Challenge, που διοργανώνεται από τον ENISA, ως υπεύθυνη επικοινωνίας και χορηγιών για την ελληνική ομάδα. Η Στέλλα είναι επίσης συνεργάτης του CSFI (Cyber Security Forum Initiative), όπου βοηθά στη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων του CSFI που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο μέσω εθελοντισμού και συλλογικών προσπαθειών στην κοινότητα του CSFI.

Ioanna Noula profile picture

Ιωάννα Νούλα

Επικεφαλής έρευνας & Συνιδρύτρια, Internet Commission

Η Δρ Ιωάννα Νούλα είναι Επικεφαλής Έρευνας και Συνιδρύτρια του Internet Commission, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως αποστολή την προώθηση της Εταιρικής Ψηφιακής Υπευθυνότητας μέσω της ανεξάρτητης αξιολόγησης ψηφιακών οργανισμών. Η Έκθεση Λογοδοσίας (Accountability Report) του Internet Commission είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής αξιολόγησης των πρακτικών διαχείρισης περιεχομένου (content moderation) σημαντικών οργανισμών όπως το BBC, η Sony PlayStation, το Tinder και το Twitch. Η Ιωάννα έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική ακαδημαϊκή έρευνα στα επιστημονικά πεδία της εκπαίδευσης για την πολιτειότητα, του κριτικού γραμματισμού και της παιδικής ηλικίας στο Institute of Education του UCL, στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και στο Τμήμα Μέσων και Επικοινωνιών του LSE, όπου είναι επισκέπτρια ακαδημαϊκός από το 2016.

Giannis Antoniadis profile picture
Ιωάννης Αντωνιάδης
Αν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Ο Δρ. Αντωνιάδης Ιωάννης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αντικείμενο Εταιρική Διακυβέρνηση και αποδοτικότητα οργανισμών. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Εταιρική Διακυβέρνηση και τη Στρατηγικής επιχειρήσεων και οργανισμών, Marketing, και επιχειρηματικότητα.

Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του αντικείμενα περιστρέφονται, και το δημοσιευμένο τουεπιστημονικό έργο περιστρέφονται γύρω από θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και στρατηγικής,Ψηφιακού και Social Media Marketing, και τις εφαρμογές και τη διακυβέρνηση της τεχνολογίας Blockchain. Ακόμη είναι Διευθυντής του ΠΜΣ Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Ψηφιακό Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Theodoros Karounos profile pictute
Θεόδωρος Καρούνος

Διευθυντής Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΔΥΤΕ

Ο Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο, ένα μικρό χωριό στην ενδοχώρα του Μυστρά. Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστήμιου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στη συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983, και στη συνεχεία εργάστηκε ως προγραμματιστής στην ΙΒΜ, από το 1984 έως το 1987. Από το 1987 εργάστηκε στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας και ως σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής και εκλογών του Υπουργού Εσωτερικών. Το 1990 τοποθετήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τεχνικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων.

Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε Διευθυντής του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ και Τεχνικός Υπεύθυνος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Το 2001 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής του ΕΔΕΤ και από το 2002 έως το 2004 ήταν προϊστάμενος τη Διαχειριστικής Αρχής της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Τον Δεκέμβριο του 2004 τοποθετήθηκε στη θέση του ειδικού διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων.

Σήμερα είναι Διευθυντής Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ΕΔΥΤΕ, ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων(NETMOD), μέλος της ερευνητικής ομάδας INFOSTRAG, εκπρόσωπος του ΕΜΠ στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, εθνικός εκπρόσωπος των ελληνοποιημένων αδειών CreativeCommons και Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Angelina Kouroubali profile picture
Αγγελίνα Κουρούμπαλη

Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

H Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη είναι Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής και στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το University of Cambridge Judge Business School στη Διοίκηση Πληροφορικής της Υγείας, μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από Columbia University, NY, στην Ιατρική Πληροφορική και πτυχίο στην Βιολογία από το Bard College, NY. Κατέχει επίσης το Innovation Management Certificate of Achievement από το Cambridge Judge Business School Executive Education.

Το 2020, εκλέχθηκε ως διακεκριμένο μέλος (Fellow) της Διεθνούς Ακαδημίας Πληροφορικής Επιστημών Υγείας (International Academy of Health Sciences Informatics –IAHSI, https://imia-medinfo.org/wp/iahsi). Μέλη της Ακαδημίας είναι διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας μέσω της έρευνας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης στην πληροφορική των επιστημών υγείας, και έχουν διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και σημαντική συνεισφορά στον τομέα τους σε διεθνές επίπεδο.

Η Δρ. Κουρούμπαλη έχει πάνω από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας.

Διατελεί επιστημονικά υπεύθυνη σε διεθνή και εθνικά έργα και κατέχει πολλαπλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι συντονίστρια του Κέντρου Αναφοράς 4 αστέρων του ΙΤΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση. Το Κέντρο Αναφοράς βραβεύτηκε με το Χρυσό βραβείο στα Health Business Awards το 2020. Είναι εκπρόσωπος του ΙΤΕ στο Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας HDHC IKE και στον διεθνή οργανισμό ECHAlliance. Η Δρ. Κουρούμπαλη είναι επιστημονική συνεργάτης του πρώτου ιατρείου στην Ελλάδα για την πρόληψη πτώσεων για ηλικιωμένους του γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο», επικεφαλής τηςΕιδικής Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Ελλάδας (ΕΣΠΥ), και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για θέματα Διαλειτουργικότητας.

Έχει λάβει το 4 ο βραβείο στον 11ο διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το βραβείο καλύτερης ιδέας στον διαγωνισμό καινοτομίας Match & Develop a startup 2020, το βραβείο υψηλού αντίκτυπου για την υπηρεσία Smart Sense στον διαγωνισμό καινοτομίας ESMARTCITY Datathon 2019, 1ο Βραβείο Ιατρικού Αντικτύπου, στο Athens Health Datathon 2019, για την εργασία «Δυνητικά ακατάλληλη συνταγογράφηση φαρμάκων στους ηλικιωμένους», 1ο βραβείο στο Hacking Health Athens για την εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης έκτακτων περιστατικών εγκεφαλικών επεισοδίων, Time Is Brain (2019) και το 1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ανοιχτού μαθήματος SlideWiki για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Διαλειτουργικότητα στην Ηλεκτρονική Υγεία» (2018).

Elizabeth Renieris profile picture
Elizabeth M. Renieris

Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια, Institute for Ethics in AI – Oxford University

Η Elizabeth Renieris είναι Senior Research Associate στο Institute for Ethics in AI στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hackylawyer, μιας καινοτόμου συβουλευτικής εταιρείας στον χώρο της νομοθετικής και μηχανικής πολιτικής.

Ως εμπειρογνώμονας προστασίας δεδομένων και απορρήτου (CIPP/E, CIPP/US), η δουλειά της επικεντρώνεται στα πλαίσια της διασυνοριακής διακυβέρνησης δεδομένων, καθώς και στις ηθικές προκλήσεις και τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα της ψηφιακής ταυτότητας, της τεχνητής νοημοσύνης, της αλυσίδας μπλοκ και άλλων νέων και προηγμένων τεχνολογιών.

Παράλληλα έχει συμβουλεύσει την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διάφορους διεθνείς οργανισμούς και εξέχουσες εταιρείες τεχνολογίας για αυτά τα θέματα.

Έχει λάβει πολυάριθμες υποτροφίες, μεταξύ των οποίων ως πρώην συνεργάτης στο Digital Civil Society Lab του Στάνφορντ, στο Kennedy School’s Carr για την Πολιτική Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Κέντρο Berkman Klein για το Internet & Society.

Επίσης, κατέχει Bachelor’s στο Harvard, Masters of Law στο London School of Economics, Juris Doctor από το Vanderbilt University και είναι η συγγραφέας του βιβλίου Beyond Data: Reclaiming Human Rights at the Dawn of the Metaverse (ΜΙΤ Press, ’23).

Elena Spiropoulou profile picture
Έλενα Σπυροπούλου
Επικεφαλής Δικηγόρος,
Spiropoulou Law Firm

Η Έλενα Σπυροπούλου είναι Δικηγόρος, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων. Φοίτησε στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δικηγορεί από το 2000 και από το 2004 είναι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου “Σπυροπούλου και Συνεργάτες” στην Αθήνα, με απόλυτη εξειδίκευση στους τομείς του δικαίου της τεχνολογίας, των προσωπικών δεδομένων και της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Έχει επιτύχει σημαντικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα ανωτέρω θέματα και ασχολείται ενεργά με τη θεσπιζόμενη νομοθεσία και τα νομικά προβλήματα της διαδικτυακής κοινότητας στην Ελλάδα.

Συνεργάστηκε με την Ομάδα D.A.R.T. για την Ψηφιακή Ασφάλεια της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κατά τα έτη 2005-2008 και ήταν αρχισυντάκτρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Ψηφιακή Ελλάδα» στην ΕΤ1 κατά τα έτη 2008-2009. 

Στόχος της είναι η ανάδειξη όλων των νομικών διαστάσεων της χρήσης τεχνολογίας, όπως τα ζητήματα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, οι περιορισμοί της ελευθερίας λόγου, οι ψευδείς ειδήσεις, η συλλογή πληροφοριών με αυτοματοποιημένες μεθόδους από τους χρήστες του διαδικτύου κ.α. και η εναρμόνιση της σχετικής νομοθεσίας στην Ελλάδα με τα κείμενα άλλων χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης και της τεχνολογικής προόδου.

Kostis Chlouverakis profile picture
Κωστής Χλουβεράκης

Digital & Analytics Leader, Deloitte Digital

Ο Κωστής Χλουβεράκης είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής στην Deloitte Digital όπως και στην ομάδα Analytics & Cognitive για τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Κωστής βοηθά τις εταιρείες να υιοθετήσουν νέες εκθετικές τεχνολογίες και τάσεις όπως η μηχανική μάθηση, το Salesforce και η εμπειρία πελατών με γνώμονα την ανάλυση δεδομένων. Πριν από την Deloitte, ο Κωστής ήταν Chief Digital Officer στην Eurobank, αφού πέρασε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ εργαζόμενος σε analytics & digital Consulting, όπου συμμετείχε ενεργά σε παγκόσμια έργα (Fortune 500), διαχειρίζοντας διεθνείς ομάδες. Ο Κωστής είναι κάτοχος MBA από το MIT Sloan (ΗΠΑ), διδακτορικό στη Μηχανική Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Ηνωμένο Βασίλειο) και πτυχίο Φυσικής (Ελλάδα). Τα κύρια ενδιαφέροντα και η τεχνογνωσία του επικεντρώνονται στην ψηφιακή στρατηγική, την εμπειρία πελατών, τη μηχανική μάθηση και τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν αξία από τα εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα τους και να επεκτείνουν και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δυνατότητες.

Eric Parks profile picture

Έρικ Πάρκς

Co-Founder & General Partner, Velocity.Partners Venture Capital

Ο Eric Θανόπουλος Parks είναι General Partner στην εταιρεία Velocity.Partners Venture Capital, επενδυτής και μέντορας σε startups με εξειδίκευση στην Ελλάδα. Έχει μεγάλη εμπειρία στην στρατηγική και πολιτική επικοινωνία καθώς και στη συμβουλευτική για startup.

Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Digital Strategy & Innovation Director στην Tempo-OMD, Head of DIgital στο Leo Burnett Athens και στο The Newtons Laboratory. Επίσης, έχει συνεργαστεί με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως π.χ. P&G, Diageo, IKEA, Philip Morris, ΟΤΕ.

Ακόμα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση ψυφιακών εμπειριών, καμπανιών και παιχνιδιών από τη σύλληψη της ιδέας έως και τη δημιουργία και καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος.

Εκτελεστική Επιτροπή

Η Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) είναι υπεύθυνη για το συντονισμό όλων των βασικών διαδικασιών και ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του IGF Greece. Καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες για την τήρηση των υψηλών προτύπων που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής πλατφόρμας συζητήσεων, ενώ παράλληλα οργανώνει τις υλικοτεχνικές λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Konstantina Nathanail profile picture

Κωνσταντίνα Ναθαναήλ

Η Κωνσταντίνα σπουδάζει Νομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ούσα υπότροφος της Γερμανικής Studienstiftung. Έχει αναλάβει το ρόλο της Young European Ambassador ως μέρος του Neighbourhood East Policy της Ε.Ε. και παράλληλα είναι COO του Ινστιτούτου για το Διαδίκτυο και τη Δίκαιη Κοινωνία. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει πραγματοποιήσει πρακτικές ασκήσεις στην Ευρωπαϊκή Κομισιόν και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη.

Charalampos Kyritsis profile picture

Χαράλαμπος Κυρίτσης

Ο Χαράλαμπος είναι φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενδιαφέρεται / ασχολείται με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, τα λογισμικά ανοικτού κώδικα και την ασφάλεια των νέων στο διαδίκτυο.  Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο και είναι και γενικός γραμματέας της ΜΚΟ Young Pirates of Europe. Είναι μέρος της τεχνικής ομάδας του SEEDIG καθώς, της ομάδας οργάνωσης του SEEDIG Youth School και έχει υπάρξει μέντορας στο Digital Grassroots. Είναι Youth Ambassador του Better Internet for Kids, εκπροσωπεί το Youth Department του Council of Europe στο θέμα της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του IGF Greece.

Christina Kalogeropoulou profile picture

Χριστίνα Καλογεροπούλου

Προερχόμενη από θεωρητικό, ως επί τω πλείστον, υπόβαθρο—Πτυχίο από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ), MSc Science and Technology Studies (ΕΚΠΑ) και MA Philosophie et Société (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne)—η Χριστίνα ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τους τομείς της Φιλοσοφίας της Τεχνολογίας και της Ψηφιακής Ηθικής, έχοντας ως στόχο να συνδέσει την τεχνολογία με τις κοινωνικές επιστήμες.

Στο παρελθόν, είχε επιλεγεί στο πρόγραμμα NextGen του ICANN (ICANN63) κι έκτοτε παρακολουθεί διάφορα εργαστήρια, συνέδρια και επιμορφωτικά προγράμματα προκειμένου να διευρύνει τις γνώσεις της στον τομέα της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου και των διαδικασιών χάραξης πολιτικής. Είναι επίσης μέλος της ΜΚΟ Homo Digitalis και πλέον μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του IGF Ελλάδος.

Αυτή τη στιγμή έχει ως έδρα της το Παρίσι.

Stelios Kavvadias profile picture

Στέλιος Καββαδίας

Ο Στέλιος είναι ένας επαγγελματίας πληροφορικής στον χώρο του Fintech και κατέχει ισχυρό εκπαιδευτικό υπόβαθρο στην Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες (Πτυχίο – Πανεπιστήμιο Πειραιώς) όπως επίσης και στην Ανοικτή Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (Μεταπτυχιακό – Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, σε εξέλιξη). Ο Στέλιος έχει δραστηριοποιείται στον τομέα της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου από το 2017 και έχει προσφέρει εθελοντικά σε διάφορες εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης και της διοργάνωσης της πρώτης συνάντησης νέων στην Ελλάδα στην θεματική της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου. Επί του παρόντος, ο Στέλιος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του IGF Greece και έχει επιλεγεί από τον ICANN στο πρόγραμμα #NextGen.

Georgia Sousourada profile picture

Γεωργία Σουσουράδα

Η Γεωργία είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, με κατεύθυνση ξένες γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έχει ολοκληρώσει το Professional Diploma in Digital & Social Media Marketing της KnowCrunch. Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως Digital Account Manager στη Boldot. Χαρακτηρίζεται από τη φρέσκια και σύγχρονη οπτική της, την αγάπη της για την καινοτομία και τον κόσμο του Internet και της επικοινωνίας και γι’ αυτό το λόγο έχει συμμετέχει σε project και ομάδες που αφορούν όλα αυτά. Όπως τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό InfinityGreece, ως Marketing Manager και Educational Program Manager, αλλά και στο Facebook Group “Digital & Social Media Nation” ως Community Administrator. Όνειρο της είναι να προσφέρει συνεχώς νέες ιδέες και να συμβάλλει με τον τρόπο της στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επικοινωνία κάθε project που συμμετέχει. Και αυτό θέλει να πετύχει και μέσα στο IGFGreece.
Panagiotis Keramidis profile picture

Παναγιώτης Κεραμίδης

Ο Παναγιώτης Κεραμίδης είναι Μεταπτυχιακός Υπότροφος στο ΠΜΣ “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση” στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Διπλωματούχος Απόφοιτος από το Προπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος.

Από τα τέλη του 2019 εργάζεται ως Βοηθός Ερευνητής στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του τμήματος. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα προσανατολίζονται σε θέματα Ηλεκτρονικής Συμμετοχής, Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας, Έξυπνων Πόλεων καθώς και Επιστημονικής Θεμελίωσης της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει συμμετοχή σε αρκετά εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα που άπτονται των θεμάτων της Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έχει διατελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής αρκετών ακαδημαϊκών διοργανώσεων και συνεδρίων (ICEGOV, Samos Summit, International Summer School on Digital Government – opengov). Έχει παραθέσει παρουσιάσεις και εργαστήρια σε αρκετές ακαδημαϊκές και όχι μόνο διοργανώσεις και συνέδρια (ICEGOV, IFIP EGOV 2021, Samos Summit, FOSSCOMM).

Rodanthi Alexiou profile picture

Ροδάνθη Αλεξίου

Η Ροδάνθη Αλεξίου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πάθος για την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Web και App development, το Machine Learning, για το γράψιμο και για την ιστορία. Ασχολείται συνέχεια με tech projects, οργανώνει και συμμετέχει σε τεχνολογικά events. Έχει ενεργό ρόλο σε διάφορα φοιτητικά communities, είναι Microsoft Learn Student Ambassador,  General Organizer στο Google’s Developer’s Student Club και Associate στην Operations ομάδα του Mindspace NPO, ενώ συγχρόνως γράφει μηνιαία άρθρα στο blog της [http://www.rodanthi-alexiou.com/] και πολιτικά άρθρα για διεθνής σχέσεις και cybersecurity στην φοιτητική ανεξάρτητη ιστοσελίδα OffLine Post. Διαβάζει συχνά έρευνες για τις κοινωνικοπολιτικές πλευρές της τεχνολογίας και για το πως μπορούμε να εξαλείψουμε τις προκαταλήψεις σε Machine Learning projects και παρακολουθεί courses για digital transformation.

Fellows

Sofia Stamatopoulou profile picture
Σοφία Σταματοπούλου
Η Σοφία είναι τελειόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τους τελευταίους μήνες είναι πρακτικά ασκούμενη στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.
Δραστηριοποιείται στο Ερευνητικό Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, όπου εκτελεί καθήκοντα Communication Strategist. Η αφιλοκερδής εμπειρία της στο χώρο εστιάζει στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και τη διαχείριση Ολοκληρωμένων Επικοινωνιακών Στρατηγικών και Μάρκετινγκ, με έμφαση στα ψηφιακά εργαλεία. Καθ ’όλη τη διάρκεια των σπουδών της, έχει συνεργαστεί με περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.
Στόχος της μέσα από το IGFGreece είναι να συνεισφέρει στον εποικοδομητικό διάλογο που θα συμβάλλει σε μια δημοκρατικότερη διακυβερνηση του Διαδικτύου!
Maria Karadimou profile picture
Μαρία Καραδήμου

H Μαρία είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και τα τελευταία έξι έτη ειδικεύεται στα Digital & Social Media, έχοντας αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την επικοινωνία και τo Digital Marketing Strategy για την εταιρεία Employ Edu.

Η καθημερινότητά της και οι ανάγκες της, την οδήγησαν να ασχοληθεί ενεργά και με το graphic design. Μπορεί από την άλλη να οφείλεται και στην καλλιτεχνική της κλίση και την καλή αισθητική της, πάντως πιστεύει πως είναι ένας τομέας που τη βοηθάει να εκφάζει τη δημιουργικότητά της. Μέσα στο IGFGreece λοιπόν θέλει να εκφράσει αυτή τη δημιουργικότητα και να εξελιχθεί στο Graphic Design.

Elia Kostopoulou profile picture
‘Ελια Κωστοπούλου

H Έλια είναι τριτοετής φοιτήτρια Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τα τελευταία δύο έτη εργάζεται ως μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΜΚΟ “Institute for Internet and the Just Society”.

Η ενασχόληση της με την τεχνολογία ξεκίνησε μέσα από τη συμμετοχή της σε διάφορες δράσεις και φορείς, όπως στην ELSA Greece ως ειδικός συνεργάτης του τομέα Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Νέων Νομικών στον κύκλο σπουδών “Law & Technology”, αλλά και το Training Course “AI Literacy on Young people” διοργανωμένο από το Council of Europe.

Μέσα απ’ όλα αυτά ανέπτυξε ένα “ιδιαίτερο ενδιαφέρον” για τον κλάδο των προσωπικών δεδομένων και της ψηφιακής διακυβέρνηση και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι μέλος της ομάδας του IGFGreece.

Panagiotis Kondiloudis profile picture
Παναγιώτης Κονδυλούδης

Ο Παναγιώτης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Γιόρκ. Το ενδιαφέρον του για την ψηφιακή διακυβέρνηση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των σπουδών του μέσα από σχετικά μαθήματα.

Το πάθος του όμως γι’ αυτό τον κλάδο δεν σταμάτησε εκεί! Πλέον εργάζεται ως σύμβουλος ψηφιοποίησης και ψηφιακής στρατηγικής στην Αγγλία σε οργανισμούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων, αλλά και την αναζήτηση μεθόδων για να αυξήσουν τις δυνατότητες κυβερνοασφάλειας τους.

Μέσα από το IGF Greece και ερχόμενος καθημερινά σε επαφή με τις δυνατότητες και τους κινδύνους του διαδικτύου, θέλει να γίνει μέρος στην παραγωγική συζήτηση γύρω από το πως νέες πολιτικές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη του διαδικτύου με σκοπό το κοινωνικό όφελος.

Alexandros Barmperis profile picture
Αλέξανδρος Μπαρμπέρης

Ο Αλέξανδρος είναι τελειόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. Το πάθος του για τη μελέτη ακαδημαϊκών συγγραμμάτων, την πληροφορική, τον εθελοντισμό και τις θετικές επιστήμες είναι αναμφισβήτητο, εάν λάβουμε υπόψιν τις πολυάριθμες ασχολίες του.

Η σημαντικότερη στιγμή του είναι σίγουρα το τιμητικό βραβείο που έλαβε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέσα από το οποίο είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) όσο και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Παράλληλα συμβάλλει εθελοντικά σε πολλές δράσεις, όπως αυτές των φοιτητικών συλλόγων EESTEC και IEEE NTUA Student Branch.

Μέσα από το IGFGreece θέλει να προασπίσει τις ιδέες της ψηφιακής διακυβέρνησης, αλλά και τη βασική του αρχή, ότι η τεχνολία θα πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους ανθρώπους!

Despina Voutsa profile photo
Δέσποινα Βουτσά

Η Δέσποινα είναι απόφοιτος της σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ο.Π.Α. και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Assistant Auditor στην ομάδα της Grant Thornton. Της αρέσει σίγουρα ο εθελοντισμός καθώς ανήκει όχι σε μία, αλλά σε δύο ομάδες (GT Volunteers & AUEB Volunteers).

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις, όπως το Innovation Campus της Samsung και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απέσπασε το 2ο βραβείο!

Στόχος μέσα από τη συμμετοχή της στο IGFGreece είναι η ενίσχυση της προσπάθειας του Forum να δημιουργήσει συμμαχία μεταξύ ανθρώπου και διαδικτύου.

Johanes Mathioudakis profile photo
Johannes Mathioudakis – Kastner

Ο Johannes είναι μισός Έλληνας και μισός Γερμανός και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Είναι φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ στη Γερμανία.

Όπως έχει αναφέρει τον “ενθουσιάζουν” θέματα όπως η διοίκηση επιχειρήσεων, η πολιτική, η επιστήμη, η φιλοσοφία και φυσικά η ψηφιακή διακυβέρνηση.

Στόχος μέσα από τη συμμετοχή του στο IGFGreece είναι η διοργάνωση μιας εκδήλωσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συναντηθούν και να συζητήσουν ένα από τα πιο σημαντικά θέματα του Web 2.0 και του μέλλοντος του Διαδικτύου.

Advisors

Panagiotis Papachatzis profile picture

Παναγιώτης Παπαχατζής

Communications Advisor

O Παναγιώτης Παπαχατζής είναι General Manager της Red Wolf – PR & Advertising Agency. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην εταιρική και πολιτική επικοινωνία. Μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, σε αναγνωρισμένα διαφημιστικά γραφεία και σε Οργανισμούς, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης επίσης διδάσκει στρατηγική επικοινωνίας σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Update cookies preferences