Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Oμάδες

Πολυμερής Επιτροπή

Η Πολυμερής Επιτροπή (Multistakeholder Committee) αποτελείται από εμπειρογνώμονες και ειδικούς, που εκπροσωπούν ομάδες, που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις ψηφιακές πολιτικές, όπως η Κοινωνία των Πολιτών, η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, η Τεχνική Κοινότητα, η Κυβέρνηση και ο Ιδιωτικός Τομέας. Η Επιτροπή αυτή λαμβάνει αποφάσεις τόσο για τις διαδικασίες, όσο και για το περιεχόμενο του IGF, διασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στη διαμόρφωσης του IGF Greece.

Ελπίδα
Βαμβακά

Homo Digitalis

H Ελπίδα Βαμβακά είναι δικηγόρος με ειδίκευση τα ψηφιακά δικαιώματα και ιδίως στην κοινολόγηση προσωπικών δεδομένων σε δημόσιες αρχές, σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και προστασίας απορρήτου.

Είναι συνιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Homo Digitalis της πρώτης και μοναδικής ΑΜΚΕ στην Ελλάδα με σκοπό την προστασία και την προώθηση των ψηφιακών δικαιωμάτων, από το 2018. Βασικοί στόχοι της Ηοmo Digitalis είναι  η ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σχετικά με τα ψηφιακά δικαιώματα, η διευκόλυνση της άσκησης των ψηφιακών δικαιωμάτων, η άσκηση παρεμβάσεων για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και η συμμετοχή στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Την τρέχουσα χρονιά έχει ασχοληθεί ενεργά με τη μελέτη για τον Covid-19 και την προστασία προσωπικών δεδομένων και ψηφιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, με ζητήματα έξυπνης αστυνόμευσης και χρήση τεχνολογιών βιομετρικής παρακολούθησης από ιδιωτικές και δημόσιες αρχές. Έχει συμμετοχή σε σημαντικά Ερευνευτικά Προγράμματα, ενδεικτικά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας(Forth)  για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης των εφαρμογών με τον GDPR, ενώ συμμετέχει στο Media Pluralism Monitor του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντία. Έχει απασχοληθεί ως νομική σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.Στην παρούσα φάση εργάζεται ως δικηγόρος στην εταιρεία Papaki/Tophost που αποτελούν  δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και Digital Enablers στην Ελλάδα.

Βασίλειος
Βασιλόπουλος

ΕΡΤ

Ο DPO των ελληνικών δημόσιων μέσων, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βασίλης Βασιλόπουλος, είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και κάτοχος Μάστερ Ποιοτικής Δημοσιογραφίας και Νέων Τεχνολογιών, της ακαδημαϊκής συνέργειας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα QJNT-ECI, του αυστριακού πανεπιστημίου DUK, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και του Ιδρύματος Μπότση. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Πρότυπα Ποιότητας στα ΜΜΕ” από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, συντάκτης του Κώδικα Δεοντολογίας της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και πιστοποιημένος Επικεφαλής Επιθεωρητής για ΣΔΠ ISO 9001:2015. Στο παρελθόν εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, δίδαξε δημοσιογραφία δεδομένων στο CUT στη Λεμεσό και διετέλεσε Διευθυντής Περιεχομένου στα Νέα Μέσα της ΕΡΤ.

Παναγιώτης
Κίτσος

ΑΑΔΕ

Ο Παναγιώτης Κίτσος εργάστηκε για 17 χρόνια ως δικηγόρος στους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου, πριν ξεκινήσει το 2015 τη σταδιοδρομία του ως νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αργότερα έγινε μέλος της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία 15 ετών στον τομέα των Νομικών Σπουδών σε διάφορα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διατηρεί αυτόν τον ρόλο ως συνεργαζόμενος εκπαιδευτικός Νομικής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, έχει αναπτύξει έντονο ενδιαφέρον και συνεχίζει την έρευνα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ιδιοτικότητας των δεδομένων και της τεχνολογικής πολιτικής. Η ερευνητική του εμπειρία, μεταξύ άλλων στην Ερευνητική Ομάδα Δικαίου Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ και στο Ινστιτούτο για το Ίντερνετ και τη Δίκαια Κοινωνία στο Βερολίνο, και η συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια του επέτρεψαν να απασχοληθεί με ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με την εμφάνιση ανατρεπτικών τεχνολογιών και μέσων παρακολούθησης.

Κωνσταντίνος Κωμαΐτης

ΕΚΠ

Konstantinos Komaitis is a veteran of developing and analysing Internet policy to ensure an open and global Internet. Konstantinos has spent almost ten years in active policy development and strategy as a Senior Director at the Internet society. Before that, he spent 7 years as a senior lecturer at the university of Strathclyde, Glasgow, UK, where we was researching and teaching Internet policy. Konstantinos is a public speaker having talked at many events around the world, including a TedX talk, and a writer having written for various outlets including Brookings, Slate, TechDirt, EuroActive. He holds two Master degrees and a doctorate and he is the author of a book on domain name regulation. He also co-hosts the “Internet of Humans Podcast”. His personal website is: www.komaitis.org

Κωνσταντίνος Χατζηστάμου

EURid

Ο Κωνσταντίνος Χατζηστάμου εργάζεται στο EURid (Μητρώο Ονομάτων Χώρου .eu – www.eurid.eu) ως  Regional Manager for Southern Europe. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της διακυβέρνησης του Internet και των ονομάτων χώρου, με εστίαση στις διεθνής σχέσεις πάνω στη ψηφιακή τεχνολογία και στο Internet. Έχει ασχοληθεί με καινοτόμες μεθόδους επαγγελματικής εκπαίδευσης στο διαδίκτυο και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πίζας.

Βοήθησε εθελοντικά την ομάδα E-Team Squadra Corse του πανεπιστημίου Πίζας (Ιταλία), στην ανάπτυξη επιχειρηματικού μοντέλου και στην προώθηση της ομάδας το 2020/21.

Στέφανος Λουκόπουλος

Διευθυντής, Συνιδρυτής Vouliwatch

O Στέφανος Λουκόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Vouliwatch. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες (BA), Διεθνείς Σχέσεις (MA) και International Conflict Analysis (MA) στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο. Έχει εργασθεί επί σειρά ετών σε σημαντικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς δικτύου ParliamentWatch Network και έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο στους τομείς της ανοικτής διακυβέρνησης, του civic-tech, της κοινοβουλευτικής και πολιτικής διαφάνειας και του δικαιώματος πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία. Παράλληλα συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε κορυφαία διεθνή φόρουμ όπως το World Forum for Democracy του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως εμπειρογνώμονας σε προγράμματα διεθνών οργανισμών όπως το «Strong and Inclusive Parliamentary Democracy (SIPD)» της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κιργιστάν.

Διονύσης
Κοντογιώργης

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Διονύσης Κοντογιώργης είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων.

Από το 2007 εργάζεται στη δημόσια διοίκηση ως συντονιστής έργων σε οριζόντια έργα ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού. Μεταξύ των έργων που συμμετείχε είναι το Πρόγραμμα Διαύγεια, η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ, οι Ψηφιακές υπογραφές και η  Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα –  ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πρότυπα Διαλειτουργικότητας (eGIF), το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, Εφαρμογές των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και  η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη – gov.gr

Συμμετείχε στην εκπόνηση Εθνικών Στρατηγικών και Σχεδίων Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπως η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2021-2025 καθώς και στην συγγραφή νομικών και κανονιστικών κειμένων για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπως ο ν.4727/2020 – Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Συμμετέχει επίσης σε πλήθος δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού,  όπως η Ηλεκτρονική δήλωση γέννησης, η Ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση κ.α.

Έχει διατελέσει επικεφαλής οργανικών μονάδων του Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης με κύριες αρμοδιότητες τον συντονισμό των δράσεων για την ανάπτυξη του gov.gr και της Ευρωπαϊκής Πύλης Single Digital Gateway.

Έχει εργαστεί σε ερευνητικά και αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και εκπροσωπεί την χώρα ως Ψηφιακός Ηγέτης (e-leader) στον ΟΟΣΑ και Εθνικός Συντονιστής (National Coordinator) στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (Single Digital Gateway)

Χαράλαμπος Τσέκερης
Αντιπρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής

Ο Χαράλαμπος Τσέκερης είναι Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ) και Ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία του Διαδικτύου» και ειδίκευση στην ψηφιακή επιστήμη και ηθική. Συντονίζει το ερευνητικό πρόγραμμα World Internet Project – Greece, που εστιάζει στη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα, και κατέχει τιμητικά τη θέση του έκτακτου Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Ηγεσίας του Πανεπιστημίου του Stellenbosch, ενώ διατελεί Ερευνητικός Εταίρος στο Anti-Corruption Education and Research Centre του ιδίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Brunel University του Λονδίνου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει σε πολλές Πανεπιστημιακές Σχολές και προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάζεται ενεργά με ερευνητικά εργαστήρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κύριο πεδίο μελέτης την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και τη σύνδεση του ψηφιακού μετασχηματισμού με τις αξίες της κοινωνίας.

Στέλλα Τσιτσούλα

RED.comm

Stella Tsitsoula is a communications consultant specialized in the Tech and Cybersecurity industry who works with multi-national organizations and universities to help them understand emerging technologies, manage risk and strategize on a future roadmap to thrive in changing times. She also has her own PR and Communications agency. 

For more than 25 years she holds senior management positions with extensive experience in media and communications business. Excellent background in corporate communications process design, development and scheduling. As editorial director she managed the total editorial activities of a business unit producing magazines in the fields of computers, mobile phones, digital imaging and home entertainment. She is experienced in strategy development and management with strong critical thinking and organizational skills. 

Stella Tsitsoula has a B.Sc degree in Electronic Computing Systems Engineering from the Piraeus University of Applied Sciences and a PGCert in Management of Public Relations of the University of Athens. She is a member of the Greek Periodical Press Association and International Federation of Journalists. 

She is an active participant at the European Cyber Security Challenge initiative, organized by ENISA acting as communications and sponsorship manager for the Greek team. Stella is also a CSFI (Cyber Security Forum Initiative) fellow, where she helps shape and influence CSFI’s cyberspace related activities through volunteering and collaborative efforts in the CSFI community.

Linkedin

Ιωάννα Νούλα

Internet Commission

Η Δρ Ιωάννα Νούλα είναι Επικεφαλής Έρευνας και Συνιδρύτρια του Internet Commission, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως αποστολή την προώθηση της Εταιρικής Ψηφιακής Υπευθυνότητας μέσω της ανεξάρτητης αξιολόγησης ψηφιακών οργανισμών. Η Έκθεση Λογοδοσίας (Accountability Report) του Internet Commission είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής αξιολόγησης των πρακτικών διαχείρισης περιεχομένου (content moderation) σημαντικών οργανισμών όπως το BBC, η Sony PlayStation, το Tinder και το Twitch. Η Ιωάννα έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική ακαδημαϊκή έρευνα στα επιστημονικά πεδία της εκπαίδευσης για την πολιτειότητα, του κριτικού γραμματισμού και της παιδικής ηλικίας στο Institute of Education του UCL, στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και στο Τμήμα Μέσων και Επικοινωνιών του LSE, όπου είναι επισκέπτρια ακαδημαϊκός από το 2016.

Εκτελεστική Επιτροπή

Η Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee) είναι υπεύθυνη για το συντονισμό όλων των βασικών διαδικασιών και ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του IGF Greece. Καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες για την τήρηση των υψηλών προτύπων που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας δημοκρατικής πλατφόρμας συζητήσεων, ενώ παράλληλα οργανώνει τις υλικοτεχνικές λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Κωνσταντίνα Ναθαναήλ

Χαράλαμπος Κυρίτσης

Χριστίνα Καλογεροπούλου

Στέλιος Καββαδίας

Ροδάνθη Αλεξίου

Παναγιώτης Κεραμίδης

Γεωργία Σουσουράδα

Σοφία Σταματοπούλου

Advisors

Παναγιώτης Παπαχατζής

Communications Advisor