Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

IGF Greece Fellowships 2022

Deadline: 20 Απριλίου 2022

Θέλετε να ανακαλύψετε την κοινότητα της Διακυβέρνησης του Διαδικτύου και να εκπαιδευτείτε πάνω σε επίκαιρα θέματα που αφορούν την κοινωνία αλλά και την τεχνολογία; Το Internet Governance Forum Greece σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ως Fellow στη διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου για την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου στην Ελλάδα, αποκτώντας πρόσβαση σε μία πλατφόρμα διαλόγου πάνω σε θέματα όμως το διαδίκτυο, η πληροφορία, η ψηφιακότητα, οι νέες τεχνολογίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γίνετε κι εσύ κομμάτι της επόμενης γενιάς ηγετών, με στόχο τη συνεργασία και την καινοτομία για έναν καλύτερο κόσμο.

Το πρόγραμμα των Fellows ξεκίνησε πιλοτικά το 2021 και παρείχε τη δυνατότητα σε τέσσερις νέες και νέους να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της διακυβέρνησης του Διαδικτύου για ένα διάστημα 9 μηνών. Οι Fellows υποστήριξαν την Εκτελεστική Επιτροπή τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του μεγάλου συνεδρίου τον Νοέμβριο του 2021.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Internet Governance Forum Greece Fellowships για το 2022 θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20 Απριλίου 2022. Ως Fellow θα μπορέσετε να αναπτύξετε τις ικανότητές σας στο Event Management και το Fundraising ή το Graphic Design, θα συμμετάσχετε σε προγράμματα διεθνών οργανισμών και θα λάβετε πολύτιμες γνώσεις πάνω στην λειτουργία Μη Κερδοσκοπικών πρωτοβουλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με το info[at]igfgreece.eu.

Για το 2022 οι διαθέσιμες θέσεις αφορούν:

Graphic Designer Fellow

– Δημιουργία γραφικών για τα social media του IGF Greece (Photoshop, Canva)

Administration Fellow

– Επικοινωνία με συνεργαζόμενους φορείς (επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς) & ομιλητές του συνεδρίου

– Προετοιμασία των διαφόρων events και του κεντρικού συνεδρίου

– Fundraising και διαχείριση οικονομικών πόρων

– Community building

Σε περίπτωση που ακόμα αναρωτιέστε γιατί να συμμετάσχετε ως Fellow, μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για την εμπειρία των IGF Greece Fellows 2021.

Παρακολουθούσα τις δράσεις του IGF για τις κοινωνικοπολιτικές πτυχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καιρό πριν κάνω αίτηση για Fellow. Θέλοντας να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στην οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που φέρνει στο ίδιο τραπέζι ειδικούς για το Internet Governance στην Ελλάδα, δήλωσα αμέσως το ενδιαφέρον μου για να μπω στην ομάδα. Τους τελευταίους μήνες και ένα επιτυχημένο συνέδριο αργότερα, χαίρομαι που συμπλήρωσα την αίτηση να είμαι μέλος του IGF Greece. Εκτός από τα soft skills που καλλιεργεί ένας Fellow μέσα από την ομάδα, μπορεί να κατανοήσει σε βάθος θεματικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μιλώντας με άτομα τα οποία έχουν ασχοληθεί επί σειρά ετών με αυτά τα ζητήματα!

Ροδάνθη Αλεξίου

IGF Greece Fellow 2021
Έγινα μέλος του IGF Greece 2021 επειδή ήθελα να μάθω περισσότερα για το περιβάλλον του Internet Governance στην Ελλάδα. Με χαρά έμαθα ότι η οργανωτική επιτροπή δεχόταν αιτήσεις για Fellows. Η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του IGF Greece ήταν μία φανταστική εμπειρία καθώς είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τις εργασίες και τους τομείς που με ενδιέφεραν περισσότερο. Το highlight ήταν η παρουσία μου στο συνέδριο, όπου γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα από διαφορετικούς φορείς και έμαθα πόσο δυναμικό και πολύπλοκο είναι να οργανώσεις επιτυχημένα ένα διήμερο event.

Γιώργος Ευθυμίου

IGF Greece Fellow 2021

Προτού κάνω αίτηση για θέση Fellow στο IGF Greece, σκέφτηκα πως η ενασχόλησή μου με τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου είναι σχετική με τις σπουδές μου και πως θα ήταν μία πολύτιμη ευκαιρία για να εξερευνήσω νέες πτυχές του τομέα εργασίας μου. Ωστόσο, σύντομα μετά την εμπλοκή μου στο Συνέδριο κατάλαβα πως τα οφέλη ενασχόλησης είναι εξαιρετικά πιο πολυεπίπεδα. Έτσι, μετά από πρόταση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής προσχώρησα σε αυτήν και πλέον μπορώ να βοηθήσω στην έρευνα και στη διάδοση της γνώσης πάνω στη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου αλλά και να συμμετέχω ενεργά στη διαδικασία χάραξης ψηφιακής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παναγιώτης Κεραμίδης

IGF Greece Fellow 2021
Η εμπειρία μου στο IGF Greece είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Στην αρχή, ήμουν διστακτική πριν συμπληρώσω την αίτηση γιατί δεν προέρχομαι από κάποιο τμήμα Πληροφορικής. Η οργάνωση, όμως, που είχε το project μέχρι τη στιγμή που άνοιξαν οι θέσεις για τους Fellows δεν μου άφησε το περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Έτσι, θέλησα να συνεισφέρω από το δικό μου επιστημονικό πεδίο, την Επικοινωνία, στο όραμα της Οργανωτικής Επιτροπής. Η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι άψογη! Έχω κερδίσει διαφορετικά πράγματα σε προσωπικό επίπεδο από τον καθένα ξεχωριστά. Έμαθα να οργανώνομαι καλύτερα, να διαχειρίζομαι το χρόνο μου πιο σωστά και να επικοινωνώ με μεγαλύτερο επαγγελματισμό. Οι συνεργάτες μου στο κομμάτι της Επικοινωνίας εκτός από το γεγονός ότι με βοηθούν να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου, είναι πάντα ενθαρρυντικοί και υποστηρικτικοί με τις ιδέες μου. Η Οργανωτική Επιτροπή του IGF Greece μου δημιούργησε την απαραίτητη περιέργεια για να εξερευνήσω περισσότερα για τη δημοκρατικότερη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου. Είμαι περήφανη για το τελικό αποτέλεσμα του 1ου Internet Governance Forum Greece και ανυπομονώ για το IGF Greece 2022!

Σοφία Σταματοπούλου

IGF Greece Fellow 2021